ALKOTÓI MŰHELYNAPLÓ 2. 

2021.12.29

- káosz, rend, meditáció: mint módosult tudatállapot -


Ismét azt tudom mondani, hogy nagyon pontos megállapítás. Ahogy elkezdtem kreativitással foglalkozni és igyekeztem minden erőmet és időmet ezzel tölteni, ráébredtem, hogy rendszerezés és meditáció nélkül nem fog menni, ugyanis ez az erő csak figyelemmel irányítható - és a figyelmem a korábbi multis robot- és irodai sémamunka után minden volt, csak nem fókuszált. 

Ez az erő egy zabolátlan, spontán zseni, ami határos az őrülettel. Egyszerre akar mindent, bármit és most. 

Persze megpróbáltam a lehetetlent, azt, hogy kifejezzem a mindent, de első (sok-sok első) körben  kimerültem, és nem tudtam mi tévő legyek. Aztán szép lassan rájöttem, hogy úgy a hetemet, mint a napjaimat, majd a napokban lévő háztartási, kikapcsolódási és alkotó időt és az alkotásokat magukat is fel kell osztanom parányi kis részekre, és azokat végrehajtani, mert csak akkor lesz az az eredmény, amit szeretnék, másrészt akkor lesz egyáltalán megcsinálva bármi is, mert gyakran félbe hagytam korábban azt, amit elkezdtem.

Ehhez például nagy segítség volt eleinte bármilyen, majd 2017. óta a saját meditációm, amelyet itt adok közre bárkinek, aki akár az életét akár egy alkotást szeretne rendbe tenni és újrakreálni. Ennek segítségével a spontaneitás előbb-utóbb egyfajta sajátos, csak rád jellemző rendbe fog szerveződni - már ha meglesz a víziód és a célod, és tudod, mit szeretnél, mert akkor a kreatív erő egy, a figyelem által megszelídített sárkány lesz a kezedben, és nem mindent szétrombol körülötted, hanem mindent szolgálni fog általad.


Az oldal minden saját forrású írására minden jog fenntartva. A szellemi tulajdonra vonatkozó irányelvek és a megosztással, felhasználással és adatvédelemmel kapcsolatos szabályok megtalálhatóak itt 👇*

* az idézetekre nem vonatkozik.