SZELLEMI MŰHELYNAPLÓ 


Köszöntlek titeket! Mostantól itt egy Transzcendens (emberfeletti, életen túli, lelki, isteni) Irodalmi és Filozófiai - szellemi - Naplót olvashattok, amelyet azért kezdtem el, mert egy ideje foglalkoztat az irodalomnak és a filozófiának e szegmensében való megmerítkezés. Igyekszem, hogy a közösségi oldalakon mihamarabb napi szintűvé váljanak az üzenetek, emlékeztetők, versek, prózák és egyéb,  lehetőleg irodalmi és filozófiai forrású, de a megfoghatatlanra utaló, meditatív tartalmak - lelkünk épülésére. Itt pedig a könyvek, hangoskönyvek, hangjátékok és egyéb források elérhetőségeit fogjátok megtalálni, hogy ti is meríthessetek ezekből illetve az idézeteken felül tovább tudjátok olvasni, tanulmányozni az egyes költőket, írókat, filozófusokat, orientalistákat, antropozófusokat és adott műveiket. Öröm, ha egy a hullámhossz, remélem, velem tartotok - látlak titeket szeretettel.

Halálának 103. évfordulójára egy léleküzenet a nagy magyar költőtől, s alább életrajza, életrajzából dokumentumfilm, összes műveinek online elérhetősége, valamint korábbi gazdag összeállításom istenes verseiből - és néhány személyes sor arról, hogyan találkoztam én Ady Endrével.

Egy örökérvényű idézet Szepes Máriától - valamint alább életrajza, beszélgetés az írónővel; prózái, versei videós formátumban, valamint az írónő további gondolatai, meditációi.

Idézet Michael Ende német írótól, az "A végtelen történet" szerzőjétől - valamint a könyv alapján alkotott Végtelen történet c. amerikai fantasy film.

Születésének 199. évfordulójára egy léleküzenet az írótól, valamint alább életrajza, költeményei; legfőbb művének tartott "AZ EMBER TRAGÉDIÁJA" c. drámájának könyv, hangoskönyv, animációs film és rádiójáték formátumának online, azonnal hallgatható-nézhető-olvasható elérhetősége.

Születésének 175. évfordulójára egy léleküzenet az írótól, valamint alább életrajzának és munkásságának online elérhetősége.

Reményik Sándor: Csendes Csodák. Részlet. Teljes vers videó formátumban alább, valamint összes verseinek online elérhetősége még lejjebb görgetve található.

Dzsalál ad-Dín Rúmí perzsa-szúfi költő és filozófus Az atomok tánca c. verse. Ismeretlen fordítás. Alább: zenei ajánlóm a vershez.

🙏 - A magyar irodalom kiemelkedő, sokszorosan díjazott költőóriása előtt adózom hálával november 27-ei születésének 100 évfordulóját ünnepelve. Életrajza, riport és beszélgetés a költővel, valamint művei írott és videós anyagokban, hangoskönyvben alább.

Lao-ce: Tao te King - Az út és erény könyve. Weöres Sándor fordítása. Részlet, valamint a teljes mű online elérhetősége és hangoskönyv formátuma - gyönyörű meditatív zenével - alább.

1944-ben vélhetően ezen a héten bekövetkezett halála előtt tisztelegve. Alább versvideók és összes műveinek elérhetősége.


Ha szereted a napindító üzeneteket, lélekemlékeztetőket, és az idézeteket megnéznéd csodás meditatív zenei aláfestéssel, kattints ide és kövesd 👇Az e-mailes kapcsolódás a LEGBIZTOSABB értesülési forrás, mert nem algoritmusok mozgatják, mint a közösségi oldalakat - hanem jómagam. A regisztrálók BIZTOSAN tudnak mindenről, ami történik házam táján⏰

Ráadásul 🎁AZONNALI INGYENES AJÁNDÉK🎁jár a feliratkozásért itt👇👇👇


FACEBOOK          INSTAGRAM          YOUTUBE          PINTEREST           TIK-TOK
Az oldal minden SAJÁT tartalma szellemi tulajdon. Minden jog fenntartva. A szellemi tulajdonra vonatkozó irányelvek és a megosztással, felhasználással és adatvédelemmel kapcsolatos szabályok megtalálhatóak itt 👇*

* az idézetekre nem vonatkozik